Önemli Bilgilendirmeler

 

Rinoplasti Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ameliyat öncesi muayenenizde hastalık öykünüz, düzenli kullandığınız ilaçlar, alerjik durumunuz ve daha önce geçirdiğiniz ameliyatlar sorgulanacaktır. Genel anestezi alabilmeniz için gerekli olan tetkikler ameliyatınızdan önce ameliyatınızın gerçekleştirildiği hastanede yapılacak ve sonuçları uzman anestezi doktorları tarafından değerlendirilecektir. Amacımız bütün riskleri en aza indirerek en üst seviyede güvenli ve özenli cerrahi işlem uygulamaktır.

  • Ameliyat tarihinden önceki 10 gün doktorunuza danışmadan kesinlikler herhangi bir ilaç kullanmayınız !
  • Aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar, ağrı kesici ve antiinflamatuar ilaçlar, bitki çayları,vitamin hapları,ameliyat esnasında ve sonrasında kanamaya neden olacakları için ameliyattan 10 gün önce kesilmelidir ve ameliyattan sonra 10 gün süreyle de kullanılmamalıdır.
  • Bitkisel çayları kanama riskini artırabildiği için, cerrahi müdahale 1 hafta öncesi ve 1 hafta sonrasında kullanılmaması gerekir. Aynı şekilde kanamayı artıran kiraz, vişne, sarımsak gibi salisilik asit içerip aspirin benzeri etki yapan gıdalar mümkünse ameliyattan önceki bir hafta içinde tüketilmemelidir.
  • Sigara ve Alkol yara iyileşmesini oldukça olumsuz etkiler. Bu nedenle ameliyat öncesi olabildiğince erken ( en az 14 gün ) bırakılması ve ameliyat sonrası da ilk üç ay kullanılmaması önerilir. Yine aynı şekilde ameliyattan bir hafta önce alkol kullanımı kesilmelidir.
  • Ameliyat tarihinden önceki bir hafta içinde aktif grip , nezle , solunum yolu enfeksiyonları mevcut ise ameliyatınızı ertelememiz gerekecektir. Bu yüzden bu dönemde gerekli tedbirleri alarak sağlıklı olmaya özen göstermelisiniz.
  • Ameliyat öncesinde Erkek hastalarımızın sakal ve bıyık traşı olmaları önerilmektedir.
  • Ameliyat saatinizden 8 saat önce yeme, içmeyi kesinlikler kesmelisiniz.
  • Ameliyat saatinden en az iki saat önce hastanede olmanız gerekmektedir. Anestezi alabilmeniz için 8 saatlik tam açlık gerekmektedir.
  • Ameliyat sonrası şişlik ve morlukları daha rahat atlatmaya kısmen katkısı olması amacıyla Arnica jel isimli kremi ve iliadin nazal spray’i herhangi bir eczaneden reçetesiz olarak temin edebilirsiniz. Ameliyattan bir gün önce kullanmaya başlayarak günde 2 kere göz altı cildine ve elmacık kemikleri üzerine sürebilirsiniz. Ameliyat sabahı ise Arnica jeli gözaltı cildine sürmenizde fayda vardır. Hastane odanızda ameliyattan yaklaşık 15-20 dakika öncesinde ise İliadin’i burun içine her iki tarafa ikişer kez olacak şekilde sıkmanızda fayda vardır.

GERÇEK SİZİ
ORTAYA ÇIKARMAYA BAŞLAYIN